september 16 2019 0Commentaar

De Konstruktie – lid sinds 1994

De Konstruktie, gevestigd aan de Hazenkoog 24d levert en monteert kunststof-, houten- en aluminium kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien, gevelbekleding en tal van andere producten voor uw woning, evenals alle soorten zonweringen, van knik armschermen tot rolluiken.

Beneden de werkplaats en een bordje onderaan de trap: Showroom boven, tref ik de drijvende kracht achter ‘De Konstruktie’.

Een goedlachse jongeman schudt mij de hand: Hé, ik ben Mike, leuk dat je er bent, koffie?
We praten wat over de Beverkoog en hoe het is als éénpitter op het bedrijventerrein. Hij geeft aan best eens behoefte te hebben aan ‘even sparren’ met andere ondernemers, maar daar moet ook tijd voor zijn, werk gaat natuurlijk altijd voor.

Ik leg hem wat uitnodigingen voor van bijeenkomsten en Mike zegt: ‘Ja, best leuk, we moeten ergens beginnen.’
Als ik vraag aan Mike wat hem heeft bewogen om in de zonwering en kozijnen te gaan zegt hij:

‘Weet je, vroeger had ik andere ambities. Wilde graag naar de grafische school. Maar in tegenstelling tot vroeger worden leerlingen meer gestimuleerd in hun ambities lijkt wel, dan in onze tijd. Daardoor heb ik een ander pad gekozen, ben naar de bouwkundige MTS gegaan, gevolgd door een stukje HTS, maar het voelde niet of mijn passie of kracht daar lag.’

‘Dit kwam op mijn pad, De Konstruktie was aangesloten bij een franchise organisatie en ik wilde een dealerschap beginnen in Schagen of Haarlem.

Toen werd mij aangeboden dit hier in Alkmaar over te nemen. Ik ben ervoor gegaan, heb heel hard gewerkt om het mijn zaak te maken, eigenlijk zonder dat ik er bij stil stond. Op een moment overwogen om personeel aan te nemen, omdat het te gek werd, maar gelukkig niet gedaan met de aankomende crisis destijds.

Al vanaf 2000 werkt de Konstruktie met zzp-ers, vaste, betrouwbare krachten die het werk voor mij doen. Dat werkt uitstekend zo!
Het gaat lekker hier, ik heb er zin in om de showroom weer te vernieuwen en de boel een nieuw kleurtje te geven.

Alles is energie!

De

Konstruktie.nl

ferry